Skolan beställde 400 pizzor till eleverna

Så här ser det ut när 400 pizzor väntar på avhämtning.  Foto: Haithan Sholomon
Så här ser det ut när 400 pizzor väntar på avhämtning. Foto: Haithan Sholomon
Foto: Haithan Sholomon.
Foto: Haithan Sholomon.

Det var lajkat.se som snappade upp nyheten om att St:Botvids Gymnasium ställde till med pizzafest under fredagen. Under torsdagen var det så kallt i skolans lokaler att det inte gick att äta i matsalen, och efter att ha ätit sopplunch ute i entréhallen började skolan fundera på hur de skulle lösa fredagslunchen.

Skolans fältassistent Haithan Sholomon fick då den lysande idén att beställa 400 pizzor till eleverna.

– Jag har bra kontakt med pizzerian, de blev lite chockade men eftersom de känner mig kunde de inte säga nej och sa att de gärna jobbar för min skull, berättar Haithan Sholomon.

Isac Joumaa på pizzerian Frendo i Alby centrum trodde inte sina öron när han fick samtalet.

– Han ringde mig dagen innan och sa att han vill ha 40 pizzor. Inga problem sa jag. Nej 400, skojar du! Fattar du vad du säger?!

När Frendo fått lite tid att fundera antog man utmaningen som visade sig bli rätt rolig – men slitsam. Under natten var det full rulle i köket för att trolla fram de 400 pizzorna, hälften kebab och hälften vegetariska.

– Fyra-fem personer bakade, tänk alltså att baka 400 pizzor. Vi kollade först så att vi hade råvarorna och vi hade fått leverans samma dag, berättar Isac Joumaa, som intygar att man nu fyllt på kebabförrådet igen.

På förmiddagen kom tre bilar och hämtade beställningen, till ett rejält rabatterat pris, som sedan värmdes upp på St:Botvids Gymnasium.

Malin Winbladh som är rektor på skolan berättar att många elever som brukar sluta tidigare på fredagar stannade kvar eftersom det vankades pizza.

– De tyckte att det var jättekul. Jag tror det var runt 600 som åt.

Kommunen fixade värmen redan under torsdagen och pizzorna kunde därför avnjutas i skolmatsalen.

– Vi hade kanske kunnat laga mat men vi var ju tvungna att planera och kunde inte ringa pizzerian en halvtimme innan, säger Malin Winbladh.

För stunden finns inga planer på att beställa ytterligare 400 pizzor.

– Det blev en rolig grej, ibland får man göra något extra, säger Malin Winbladh.