ANNONS

Skolan blir kvar ett halvår

Helena Sundberg och Kjell Kaivosoja var några föräldrar som engagerade sig för att hitta lösningar för Haninge montessoriskola i höstas. Nu visar det sig att en annan förskola fått en helt annan bedömning.
Helena Sundberg, med sin Vidar, och Kjell Kaivosoja, med sin Leona, är några föräldrar som engagerat sig för att hitta lösningar för Haninge montessoriskola. I förra veckan kom glädjebeskedet för dem att skolan blir kvar i lokalerna till sommaren.
Nu växer hoppet för utdömda Haninge montessoriskola. Skolan får respit fram till sommaren.

– Politikerna har visat att de inte vill stjälpa en utmärkt förskola och skola, säger Helen Billinger på skolan.
ANNONS

Haninge montessoriskola flyttade 2011 från Brandbergen till Handens industriområde.

Utbildningsförvaltningen godkände då att det fick bedrivas fristående förskola här – utan att kolla med stadsbyggnadsförvaltningen om det fanns bygglov för det.

Vid kontroller de senaste åren har det uppdagats att bygglov för förskoleverksamhet saknats, och efter det har beslut på beslut gått emot skolan. Förskolan förelades att stänga den 22 december. Men i torsdags kom en helomvändning – skolan får respit ett halvår.

– Från att det känts becksvart, är jag nu väldigt, väldigt positiv. Grund- och förskolenämndens ordförande Maria Fägersten (S) ska ha an stor eloge för ett hårt jobb och stadsbyggnadsnämndens ordförande Göran Svensson (S) har haft klokskap och empati. Man har visat att man inte behöver vara byråkrat på det tråkiga viset, säger Helen Billinger, tillförordnad rektor.

I överenskommelsen som slutits får skolan fram till sommaren på sig att flytta. Och då gäller det hela skolverksamheten.

– Nu slipper vi försöka hitta lokaler med panik i blicken, säger Helen Billinger.

Totalt går 56 barn på skolan och förskolan i dag.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.