Skolan: ”Vi har en trygg miljö för eleverna”

Engelska skolans rektor Evy Holmerson.
Engelska skolans rektor Evy Holmerson säger att säkerheten på skolan alltid varit hög.
På onsdagen åtalades den 15-årige pojke som misstänks för knivdådet på Engelska skolan i Tyresö.
Skolan vill inte kommentera åtalet, men menar att säkerheten alltid varit hög.
– Jag tycker att vi har en trygg miljö både för våra elever men också för vår personal, säger rektorn Evy Holmerson.

På onsdagen åtalades den 15-årige pojke som misstänks för försök till mord efter knivdådet på Engelska skolan i Tyresö. Två elever skadades i händelsen som inträffade den 9 januari.

Engelska skolans rektor Evy Holmerson vill inte kommentera åtalet mot den 15-årige eleven med hänsyn till att det är en rådande polisiär situation.

– De som är kunniga och ansvariga får stå för sakinformationen. Självklart tänker vi på alla inblandade, skriver hon i ett mejl till Mitt i. 

Har ni ändrat era rutiner kring säkerhet med tanke på vad som hände?

– Vi har alltid haft hög säkerhet på skolan. Då vi bara har en entré och en reception som alltid är bemannad så är det svårt för utomstående att ta sig in i skolan obemärkt. Vi har personal i korridorerna under hela dagarna. Vi kommer att fortsätta som tidigare med kontinuerliga riskanalyser så som vi alltid har haft. Det är viktigt att komma ihåg att detta är en isolerad händelse.

Har ni en trygg miljö för era elever?

– Jag tycker att vi har en trygg miljö både för våra elever men också för vår personal. Vi ser över rutiner och ger information kontinuerligt. Jag har ett fint samarbete med skolans Elevråd samt med de fackliga representanterna som kan uppdatera mig gällande den rådande situationen i skolan.