ANNONS

”Skolbal byter namn för att minska klädhetsen”

Många spenderar stora summor på klänningar, kostymer och håruppsättningar. Nu skrotas balen på Mälarhöjdens skola.
Många spenderar stora summor på klänningar, kostymer och håruppsättningar. Nu skrotas balen på Mälarhöjdens skola.
Det blir ingen skolbal på Mälarhöjdens skola. I år heter det i stället avslutningsfest. Genom namnbytet hoppas skolledningen få bort den "klädhets" och ekonomisk press som ofta förknippas med balerna.
ANNONS

– Vi har under hela året fört mycket samtal med våra nior om vad syftet med festen är och att det inte alls krävs några extravaganta kläder, håruppsättningar och så vidare, säger Magnus Bolander, biträdande rektor, till nyhetssajten Bättre stadsdel.

Skolbalen som traditionsenligt anordnas i årskurs 9 har fått kritik för att bli en tävling i vilka som har de vackraste och dyraste balklänningarna eller kostymerna.

Mälarhöjdens skola ser allvarligt på detta, och har därför bestämt att göra ändringar. Förutom namnbytet ska man även lägga festen mitt i veckan så att eleverna har skola både samma dag och dagen efter.

– Tidigare fick eleverna ledigt från skolan i några timmar innan festen för att ha tid att fixa sig. Men nu kommer vi att ta bort det. Vi vill att festen ska vara för alla. Ingen ska bli exkluderad, säger Magnus Bolander till Bättre stadsdel.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.