ANNONS

Skolborgarrådet vill utreda skola i Länsstyrelsehuset

länsstyrelsen
Efter skönhetsrådets och oppositionens uppmaningar:

Skolborgarrådet vill nu utreda möjligheten till skola i Länsstyrelsehuset.
ANNONS

Mitt i Kungsholmen har flera gånger berättat om planerna för Länsstyrelsehuset på Hantverkargatan. Länsstyrelsen har sedan en tid tillbaka flyttat ut ur lokalerna och nu planeras i stället ungefär 190 bostäder i huset.

Under plansamrådet riktade Skönhetsrådet stark kritik mot förslaget och menade att hus där offentliga myndigheter sitter, eller suttit, i är viktiga att visa upp av demokratiska skäl. Man gjorde också jämförelsen med att man skulle bygga bostäder i stadshuset.

Istället föreslog Skönhetsrådet att man skulle hålla lokalerna publika genom att bygga en skola i huset. Och i början av veckan hakade Liberalerna också på skoltåget.

I en skrivelse till Utbildningsförvaltningen och SISAB, som äger och förvaltar merparten av Stockholms skolor pushar partiet också för ett plugg på Kungsholmen.

När Mitt i Kungsholmen når Skolborgarrådet Olle Burell (S) är han också positiv till att undersöka möjligheten till en skola i Länsstyrelsehuset.

– Generellt är jag väldigt positivt till att vi håller koll på alla stora byggnader som kommer loss i innerstan. Det här är en byggnad vi vetat länge ska bli ledig. Det är en självklar byggnad att utreda för att ha skola i. Det som är utmaningen kring alla sådana här projekt är att hitta kapacitet för idrott och matsal. Framför allt idrottslokaler är det brist på i sthlm innerstad.

Har ni redan börjat undersöka frågan?

– Jag vet inte om man redan börjat utreda det men vi håller med varandra om att vi ska titta på frågan, säger Olle Burell.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.