Eleverna tillbaka först på onsdag efter skolbrand

befunky-skola
På onsdag får eleverna återvända till Grimstaskolan berättar Kristina Dhenstrand.
Grimstaskolans 450 elever får ledigt även i morgon tisdag efter den kraftiga branden i skolans huvudbyggnad i söndags.
– Ja, men från och med onsdag är det undervisning igen på skolan, fast med anpassat schema, säger Kristina Dhenstrand, skolchef i Upplands Väsby.

Strax efter klockan 18.30 på söndagskvällen larmades räddningstjänst och polis till Grimstaskolan där det brann kraftigt i takkonstruktionen.

Skolans 450 elever och deras vårdnadshavare fick sent på söndagskvällen information om att alla måndagens lektioner ställts in.

Kommunen arbetade för att ta fram alternativa lokaler och planen var att eleverna skulle få undervisning under tisdagen, eventuellt i någon ersättningslokal.

”Polisen ska göra en brottsplatsundersökning”

Men så blir det alltså inte. På måndagseftermiddagen kom beskedet att eleverna får ledigt även under tisdagen, innan de kan återvända till sin skola på onsdag.

– Polisen ska göra en brottsplatsundersökning i huvudbyggnaden, där det brann, på tisdag. Efter det får vi tillgång till lokalen och kan besiktiga den och se hur snart vi kan använda den igen, säger Kristina Dhenstrand.

Vad innebär ”anpassat schema” på onsdag, ska klasser slås ihop för att alla ska få plats?

– Ja, vissa tider. Eleverna ska också få uppgifter att göra lite mer självständigt. Vi ville skapa trygghet genom att låta dem återvända till sin vanliga plats och att låta deras ordinarie lärare samla dem.

Är det fortfarande aktuellt att försöka hitta alternativa skollokaler?

– Det beror på hur skadade lokalerna är. I morgon kommer vi att veta mer och kunna ge besked om hur det blir den närmaste tiden, säger Kristina Dhenstrand.