ANNONS

Skolbyggen – en het fråga under 2017

Västertorpsskolan ska byggas ut för 100 miljoner kronor
Västertorpsskolan ska byggas ut för 100 miljoner kronor
Utbyggnaden av skolor har varit i fokus under 2017.
Spaden sattes i jorden för nya Sjöviksskolan, Kämptetorpsskolan och Ekängens skola.
Och Långbrodalsskolans elever fick ett "palats".
ANNONS

Utbyggnaden av skolorna har varit en  het fråga i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö under 2017. 

Efter förseningar och snåriga turer togs äntligen ett första spadtag för den nya Sjöviksskolan i Årstadal. 

– Det är det roligaste man kan få vara med om, att starta bygget av en ny skola i ett område där behovet är så stort, sa skolborgarrådet Olle Burell (S) till Lokaltidningen Mitt i.

Och  både Gröndalsskolan och Nybohovsskolan föreslogs bli ”jätteskolor” med 900 elever vardera.

Utbyggnad beslutades även för trångbodda Västertorpsskolan – samma skola som till stora delar revs 2007.  Mitt  i redogjorde för händelseförloppet i en artikel som väckte starka reaktioner. Omkring 100 miljoner ska nybygget kosta.

ANNONS

I Älvsjö togs första spadtag för två skolor:  Kämpetorpsskolan som ska kunna ta emot 1 100 elever och för  Ekängens skola som ska rymma 630 elever. Och vid Långbrodalsskolan invigdes en ny skolbyggnad som döpts till Palatset av eleverna.

Mycket rabalder blev det när nybyggda Hägerstenshamnens skola visade sig vara för trång, och ett hundratal förskoleklasseleverna hänvisades till ombyggda kontorslokaler på Jakobsdalsvägen i Örnsberg.

Utbildningsförvaltningen ville göra kontorshuset till en egen skolenhet, men det fick man snabbt backa ifrån efter föräldrauppror. 

– Man skriver ju under ett avtal för en skola. Men det har staden sedan skitit i och i stället beslutat att barnen ska börja i en helt annan skola, som ju är en nödlösning. Utbildningsförvaltningen har bara kört sitt race och struntat i skolvalet,  dundrade en av  föräldrarna.

ANNONS