ANNONS

Skolelev rymmer – föräldrarna kräver svar

En pojke på en skola i Väsby har upprepade gånger rymt från skola och fritids, menar föräldrarna i en anmälan till Skolinspektionen.
En pojke på en skola i Väsby har upprepade gånger rymt från skola och fritids, menar föräldrarna i en anmälan till Skolinspektionen.
En pojke på en skola i Väsby har upprepade gånger rymt från skola och fritids. Föräldrarna anmäler nu skolan till Skolinspektionen för bristande tillsyn.
ANNONS

Pojken som går på en grundskola i Väsby har under det senaste dryga året rymt från skolan och fritids vid upprepade tillfällen, menar föräldrarna.

Enligt dem försvinner pojken ungefär en gång i veckan, vanligen under en knapp timmes tid, vid enstaka tillfällen längre stunder.

När föräldrarna har diskuterat problematiken med rektorer, lärare och fritidspersonal uppger de att de fått svaret att resurser saknas för att hålla koll på barnen hela tiden.

Nu anmäler föräldrarna skolan till Skolinspektionen.

I anmälan står det bland annat att skolan har stora brister i tillsynsansvaret och återkopplar först efter lång tid när pojken försvinner. Enligt föräldrarna ska personalen inte heller hjälpa till och leta när pojken försvinner.

Föräldrarna kräver nu svar av kommunen, som är huvudman för skolan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.