ANNONS

Skolgård får hård kritik

På skolgården finns en fotbollsplan, en kombinerad basket- och bandyplan och några bänkar. Bredvid fotbollsplanen finns ett förvar för byggställningar.
På skolgården finns en fotbollsplan, en kombinerad basket- och bandyplan och några bänkar. Bredvid fotbollsplanen finns ett förvar för byggställningar.
Under hösten har runt 300 mellanstadieelever evakuerats från Björnbodaskolan till Vinsta Västra, en skola anpassad för högstadieelever.

Nu har föräldrarna fått nog av den bristfälliga skolgården.
ANNONS

Efter att både elever och lärare blivit sjuka av att vistas i Björnbodaskolan evakuerades årskurs fem och sex till Vinsta Västra efter sommaren. Sedan höstlovet har även årskurs fyra fått flytta dit. På Vinsta Västra går vanligtvis årskurs 6–9 och skolgården är anpassad därefter.

– Skolgården ser ut som skit. Det är inte tänkt att vara en mellanstadieskola, säger Åsa Lundborg, ordförande i Björnbodaskolans föräldraförening.

Problemet med skolgården och planer på att förändra den har varit på tapeten sedan i våras då utbildningsförvaltningen avsatte pengar för det.

– När skolan ansökte om pengar var det självklart. Sedan skulle rektorerna få tag i en landskapsarkitekt men där uppstod det problem och det blev en fördröjning av ärendet, säger Bengt Olsson, samordnare på utbildningsförvaltningen.

Nu är det klart att Björnbodaskolan kommer att renoveras och beräknas vara klar år 2021. Fram tills dess ska årskurs 4–6 gå kvar på Vinsta Västra – och en lösning på skolgårdsproblemet kan vara på gång.

– Skolorna har lagt fram ett förslag och vi har diskuterat det med en entreprenör. Nu väntar vi bara på en offert. Jag kan inte lova när det sker, men skyndsamt, säger Bengt Olsson.

Eftersom staden hyr ut marken med tomträtt kan inga permanenta lösningar göras. Därför är planen att göra förändringar som går att ta med sig, som att lägga ut mattor under klätterställningar och gungor.

– Det enda som har gjorts hittills är det vi i föräldraföreningen har betalat för. Det är helt absurt. Ägandet stället till det hela, men barnen skiter i det, säger Åsa Lundborg.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.