ANNONS

Här är Skolinspektionens krav på Campus Manilla

Campus Manilla får hård kritik av Skolinspektionen.
Campus Manilla får hård kritik av Skolinspektionen.
Efter flera larm om våld och kränkningar på Campus Manilla – nu kommer Skolinspektionens krav på Djurgårdens prestigeskola.
ANNONS

Skolan Campus Manilla har skakats av flera svarta rubriker under senaste året. Dels har rektorn fått avgå efter det som beskrivs som en konflikt med skolans ledning. Och enligt Dagens Nyheter har elever fått gå före kön via en kvot som egentligen var avsedd för nyanlända.

Elever kränktes

Under året har dessutom Skolinspektionen fått in flera anmälningar om våld och kränkningar på skolan. Det har också funnits ett Instagramkonto med namnet ”Manillabitches” där elever ska ha kränkts. Efter alla anmälningar startade Skolinspektionen en utredning av skolan.

Nu är rapporten klar och det ställs en rad krav på åtgärder av Manilla skriver Dagens Nyheter och Aftonbladet.

Dels har det upptäckts brister i hur man arbetar med kränkningar av elever. Enligt en elev har kränkningar tillåtits eskalera innan en lärare till slut anmälde händelserna.

Även brister i elevhälsan

Men det ska också finnas brister i skolans uppföljning av kunskapsresultat, samt att elevhälsans förebyggande arbete inte är tillräckligt bra, skriver DN.

Till Aftonbladet säger skolans rektor Carina Hagström-Bergh att hon har välkomnat inspektionen.

– Det här är brister som vi själva upptäckt och påbörjat arbete kring redan innan rapporten kom. Sedan jag tillträdde har vi gjort ett gediget åtgärdsarbete på en rad punkter med fokus på elevhälsa. Jag kommer aldrig att tillåta kränkande behandling på en skola som jag är rektor för, säger rektorn.

Fixat till våren

Bristerna ska vara åtgärdade före 1 april annars kan viten vänta skolan. Carina Hagström-Bergh säger att skolan kommer ha ordnat dessa åtgärder inom tidsramen.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.