ANNONS

Skolkök i Huddinge kan bli bäst i landet

Patricia Dalborg, Helena Bäckman, Michael Bäckman, Khandan Jebouri och Pari Sharif är nominerade i kategorin årets skolrestaurang.
Patricia Dalborg, Helena Bäckman, Michael Bäckman, Khandan Jebouri och Pari Sharif är nominerade i kategorin årets skolrestaurang.
Skolmaten som serveras på Annerstaskolan i Flemingsberg är bland den bästa i landet - igen.

Skolan har på nytt nominerats i kategorin "årets skolrestaurang" i White guide junior.
ANNONS

4, 3, 3 – det har varit placeringarna de senaste tre åren då Annerstaskolan har varit nominerad i White guide juniors ”Årets skolrestaurang”.

I år är skolan, den enda i Huddinge, återigen nominerad och nu hoppas Michael Bäckman, kökschef på Annerstaskolan, på vinst.

– Visst skulle det vara kul att vinna, men jag vann föregångaren till det här priset 2010 så det kanske är dags att släppa in några nya. Det här visar ändå att vi inte har slagit oss till ro utan att vi jobbar vidare för att utvecklas och ligga i framkant, säger han.

Totalt är 30 skolrestauranger i landet nominerade och juryn bedömer bland annat smak och näring, måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete och engagemang från rektorn.

– Vi har länge jobbat för att få in arbetsglädje och få bort stress. Vi lagar allt från grunden, vi bakar bröd varje dag och vi serverar alltid flera alternativ, säger Michael Bäckman.

Och maten som lagas på skolan går hem bland eleverna.

– Vi har 800 ätande på plats varje dag, men vi serverar sällan under 1000 portioner. Det talar kanske för sig, säger han.

Vilken skola som vinner avgörs på en gala i Malmö den 13 september.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.