Skolor stänger på grund av vattenläckan

Novia engelska skolan stänger på grund av vattenläckan.
Novia engelska skolan stänger på grund av vattenläckan.
Nu stänger skolor och förskolor på grund av vattenbrist efter den stora vattenläckan på Årstabergsvägen.
Jaqueline Dailly gick nyligen och hämtade sin son Valter från Novia engelska skolan på Sjöviksbacken.
– Skolan stänger av säkerhetsskäl. Om det skulle börja brinna finns ju inget vatten att släcka med, säger hon.

Den trasiga vattenledningen ställer inte bara till det i trafiken. Det får även skolor och förskolor att stänga.

På Sjöviksbacken stänger Novia engelska skolan för dagen.

– En lärare ringde och talade om att ledningen beslutat att stänga skolan i dag. Det är just brandsäkerheten som man tänker på,  finns inget vatten på skolan och inget att släcka med om det skulle börja brinna, säger föräldern Jaqueline Dailly som hämtar sonen Valter på förskoleklassen.

I den lokala Facebookgruppen kom uppgifter om att även förskolorna Sturehill och Höjden stänger. Det går bland annat inte att använda toaletterna. De sinande vattenkranarna visar sig också på andra sätt, någon uppger att lokala Hemköp har sålt slut på stora vattenflaskor.

Vattenläckan ställer till det i trafiken. Årstabergsvägen, mellan Sjöviksbacken och Svärdlångsvägen är avstängd i riktning mot Årsta för arbetet med att laga läckan.

– Vi hämtar asfalt i Södertälje om det är öppet där. Det kan ta tid. Men till kvällen är det förhoppningsvis igengrävt, säger Tomas Forsberg, rörläggare på Stockholm vatten och avfall.

Samtidigt försöker de förhindra att strulet i trafiken leder till fler krockar. Hittills har det varit två krockar, enligt Stockholm vatten.