Min lokala hjälte

Skolpersonal tvingas köra bort Pokémonspelare

Så här ser skylten ut.
Så här ser skylten ut.
Bo skola har blivit ett attraktivt område för Pokémon Go-spelare. Nu har personalen känt sig tvungen att sätta upp en förbudsskylt efter att obehöriga vuxna går in på skolgården.

Bo skola bedriver under sommaren fritidsverksamhet för alla Lidingös lågstadieelever. Olyckligtvis har det visat sig att ett så kallat pokéstop hamnat på skolgården, en geografisk punkt där Pokémon Go-spelare kan samla på sig viktig utrustning.

– Det har varit många, många personer, vuxna människor, som kommit in här och satt sig på skolgården för att spela. Vi har fått säga till många gånger, men till slut kände att vi var tvungna att sätta upp en lapp för att folk ska förstå att de inte kan gå in här när vi har skolverksamhet, säger en ur personalen som vill vara anonym.

Skolgården är omgärdad av staket. Trots det har allt från barn till vuxna personer i medelåldern, valt att öppna grindarna och sätta sig på skolgården med sina mobiltelefoner, samtidigt som skolbarnen är ute och leker, enligt personalen.

Sedan skylten sattes upp för några veckor sedan har antalet obehöriga besökare minskat något. Men problemet finns fortfarande kvar.

– Vi har sagt att när skolorna drar igång så kanske man behöver gå ihop gemensamt och säga att man inte kan ha pokéstops på skolgårdar. Det kommer ju in folk som inte ska vara här, något som skulle kunna utnyttjas på ett dåligt sätt.