Majoriteten av stängda friskolans elever erbjuds ny skolplats

Thea privata grundskola, Södermalm
En friskola behöver inte ta ansvar för att deras elever kan fortsätta sin utbildning när en skola stängs enligt skollagen.
För knappt två veckor sedan meddelade Thea privata grundskola på Södermalm att de stänger verksamheten. Plötsligt stod 190 elever utan skolplats mitt under sommarlovet. Men nu har majoriteten av skolans elever erbjudits nya skolplatser.

De 190 eleverna på Thea privata grundskola på Södermalm fick för ungefär två veckor sedan beskedet att de inte får komma tillbaka till skolan efter sommarlovet. Skolan stängde nämligen ner verksamheten.

Detta innebar alltså att 190 elever stod utan skolplats. Men nu ser det ut som att majoriteten av skolans elever har en skola att komma till efter sommarlovet trots allt.

De 165 skoleleverna som är skrivna i Stockholms stad har nu fått nya skolplatser rapporterar SVT.

– Så fort vi fick besked om nedläggningen så drog vi igång ett intensivt arbete, där flera rektorer bröt sina semestrar för att komma in och säkerställa att alla våra elever har en skolplacering när höstterminen startar, säger Lee Orberson som är grundskoledirektör i Stockholms stad till SVT.

De rapporterar att de berörda eleverna och vårdnadshavare kommer få ett brev under veckan med erbjudande om plats på någon av Stockholms kommunala skolor.

Även Thea kommer att erbjuda elverna skolplatser fast på sin skola i Bromma.