ANNONS

Skolresultaten upp på gymnasierna i Botkyrka

Tumba gymnasium
Glada elever firar examen på Tumba gymnasium i juni.
Tumba gymnasium
Glada elever firar examen på Tumba gymnasium i juni.
Skolresultaten på gymnasierna i Botkyrka har gått upp. Bäst ser det ut på Tumba gymnasium.
ANNONS

Andelen elever som tog examen på yrkesprogrammen i Botkyrkas kommunala gymnasieskolor ökade med 15 procent från 2016 till 2017 – från 63 till 78 procent. Bäst ser det ut på Tumba gymnasium där andelen elever med examen ökat kraftigt och nu ligger på 83 procent, vilket kan jämföras med rikssnittet för 2016 på 71 procent.

Tumba gymnasium

Precis över rikssnittet

I Botkyrka ökade även andelen elever med examen från de högskoleförberedande programmen, från 73 procent till 77 procent. Tumba gymnasium ligger på 83,8 procent, Tullinge gymnasium på 81,6 procent medan Sankt Botvid ligger en bit bakom på 62,4 procent. Snittet i Sverige här ligger på 76 procent.

”Viktigt”

I ett pressmeddelande på Botkyrka kommuns hemsida säger kommunens gymnasiechef Anna Widing Niemelä att hon hoppas att trenden håller i sig.

– Lärare och skolledning har under flera år arbetat målmedvetet för att öka andelen elever som tar examen. Nu har deras arbete gett resultat och vi hoppas att trenden kommer att fortsätta under de kommande åren. Det är särskilt viktigt eftersom vi vet att de ungdomar som saknar en gymnasieexamen har mycket svårt att etablera sig på arbetsmarknaden, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.