Skolstädning dröjde 9 månader

Här har det slarvats med städningen.
Här har det slarvats med städningen.
Ofräscha, snuskiga toaletter. Ingrodd smuts på golven. Stänk på väggarna. Dammig. Så beskriver en mamma, som vill vara anonym, lokalerna på Ekensbergsskolan.

– Det har varit under all kritik. Det är inte roligt. Vi har påpekat den dåliga städningen på varje föräldramöte, säger hon.

Hon berättar att Solna stad utlovat en storstädning i somras, men den blev inte av. Sen hette det att man skulle storstäda under julen.

– Men inte heller det blev av. Det finns barn som inte vill gå på toaletten för att det varit så ofräscht, säger mamman.

Enligt Erik Gunnarsson, upphandlingsstrateg på barn- och utbildningsförvaltningen på Solna stad, så beror den uteblivna städningen på en mängd olyckliga omständigheter.

– Vissa delar av storstädningen i somras blev förstörd för att det var hantverkare där i lokalerna. Det som skulle storstädas i julas blev tyvärr inte gjort, så kritiken är befogad.

Nu ska de punkterna som man missade under sommaren och julen åtgärdas under februari.

– Det ska vara klart efter sportlovet, lovar han.

Enligt Gunnarsson beror den uteblivna julstädningen på en miss i kommunikationen mellan staden och städbolaget.

Han säger även att staden haft en dialog med skolan och städbolaget då man inte varit nöjd med den dagliga städningen.

– Det har inte varit önskvärd kvalitet på städningen på Ekensberg. Det finns förbättringsområden och nu går vi in och punktmarkerar.