ANNONS

Skoltrötta elever bidrog till överskott i Salem

Skolbänk.
Tomma skolbänkar inverkade på resultatet.
Salems kommun redovisar ett överskott på 28 miljoner kronor för år 2015. Minskande kostnader för gymnasieplatser bidrog till resultatet.
ANNONS

Salems kommunfullmäktige godkände i slutet av förra veckan årsredovisningen för år 2015. Kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) ger beröm personal och politiker beröm för ”gott kostnadsmedvetande”

– Överskottet kan vara bra att ha inför svårare tider, säger Lennart Kalderén i ett pressmeddelande.

Siffrorna visar att en del säkerhetsmarginaler som kommunen budgeterat för inte behövts. Nära 14 miljoner kronor beror också på engångsintäkter som tomtförsäljningar och en återbetald försäkringspremie. Vädrets makter har också bidragit till överskottet. En mild vinter har gett låga kostnader för snöröjning och halkbekämpning, liksom uppvärmning av byggnader.

Mindre nöjda är säkert Lennart Kalderén och hans kollegor över att en del av överskottet beror på minskande kostnader för gymnasieplatser. Mitt i Botkyrka Salem berättade förra året om unga Salembor som inte går i gymnasiet. Förra året inrättade kommunen en särskild tjänst för att komma till rätta med problemet.

– För att bedriva uppsökande verksamhet hos ”hemmasittare” och få dem att återuppta utbildningen, säger Lennart Kalderén till Mitt i Botkyrka Salem.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.