ANNONS

Nu invigs muralmålningen vid Tele2 Arena

mural tele2 arena
Cilla Ramneks skiss för skorstenen vid Tele 2 Arena.
Glöm den betonggrå skorstenen vid Tele2 Arena. I sommar förvandlas den till en 800 kvadratmeter stor muralmålning i gult med rosa rosetter.
ANNONS

Just nu finns det en stor kran på Arenatorget vid Tele2 Arena. Konstnären Cilla Ramnek gör om Klöverns betonggrå skorsten till Stockholms kanske största muralmålning. 400 liter gul färg går åt till verket ”Flickorna” som utgörs av rosa rosetter mot en gul bakgrund. Skorstenen är cirka 40 meter hög med en omkrets på 20 meter.

– Jag tycker det är hög tid att rosetter tar plats i stadsmiljön. Motivet har konstnärlig bärighet i kraft av sin laddning. Flickornas mytologiska sagovärld och estetik representeras allt för sällan i offentlig miljö, säger Cilla Ramnek i ett pressmeddelande.

Konstverket invigs den 20 juni av bland andra kulturborgarrådet Emilia Bjuggren (S) och Mårten Castenfors, chef för Stockholm konst.

– Det är med glädje jag tittar upp på Cilla Ramneks rosa monumentala rosettdröm. Ett härligt inslag i en urban miljö som vanligtvis förknippas med svett och fotboll, säger Mårten Castenfors.