ANNONS

Sköt av raketer inne i centrum

Arkivbild på smällare.
Arkivbild på smällare.
Brandlarmet utlöstes efter att ungdomars smällt av smällare och skjutit raketer inne i Hallonbergen centrum.
ANNONS

Polisen fick ett larm på torsdagskvällen om att ett gäng ungdomar ska ha skjutit raketer och smällt av smällare inne i Hallonbergen centrum. Centrum ska ha fyllts med rök i samband med händelsen som rubriceras som ofredande alternativ förargelseväckande beteende.

Räddningstjänsten ryckte ut på grund av att brandlarmet gick. När polisen kom till platsen hade de misstänkta ungdomarna hunnit lämna platsen.

– De försvinner ofta fort från platsen när vi kommer dit så det är väldigt svårarbetade händelser, säger Carina Skagerling presstalesperson för Stockholmspolisen.

Tjuvar bröt upp fyrverkerilager – en greps

De senaste dagarna har polisen fått in ett stort antal larm om personer som skjuter raketer på offentliga platser, även inomhus.

– Det är så pass omfattande att det händer nästan hela tiden. Det tar mycket av vår tid. Just platser som centrum där det rör sig mycket människor tycks vara extra intressanta.

Strax efter larmet om raketerna i centrum fick polisen ett annat larm om att en man sköt raketer mot en bilväg i Hallonbergen klockan åtta.

– Det var mycket som skedde i området igår.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.