ANNONS

Lista: 19 sköts till döds i Stockholm 2017

Bilen som blev beskjuten i Mariehäll 20 november.
Bilen som blev beskjuten i Mariehäll 20 november.
Mordåtal Kista
Gärningsmän och mordoffer åt middag tillsammans strax före mordet i Kista 8 mars.
I år har 19 personer skjutits till döds i Stockholms län. Mitt i listar alla morden – när, var och vad som ska ha hänt.
ANNONS

Denna artikel publicerades ursprungligen den 17 december 2017 och har sedan uppdaterats för att lista samtliga dödsskjutningar under året 2017.


 

Under 2017 har 19 personer skjutits till döds i Stockholms län. Här listar Lokaltidningen Mitt i alla mord.

25-åringen sköts i ett garage i Hallonbergen och kördes i bil av en vän till Karolinska sjukhuset. Utanför sjukhuset sköts han igen och dog av sina skador. Sex män åtalades i augusti, misstänkta för mordet alternativt medhjälp till mordet. Rättegången pågår och dom väntas falla i januari.

Strax efter klockan 21 på lördagskvällen sköts en 23-årig man från området i en bil på Vårbyskolans parkering. Han dog senare av sina skador. Ett 30-tal ungdomar befann sig på fritidsgården intill och hörde skotten.

ANNONS

Klockan 15 på eftermiddagen sköts en 20-årig man ihjäl. Hovrätten har dömt två män, 21 och 20 år gamla, för medhjälp till vållande till annans död, grovt brott, till 2,5 respektive 1,8 års fängelse.

En man hittades livlös i en trappuppgång vid 22-tiden på kvällen. Mannen hade blivit skjuten i huvudet från nära håll. En man i 40-årsåldern anhölls i sin frånvaro men trädde själv fram efter några dagar. Han medger att han skjutit men hävdar självförsvar. Han dömdes för mord till 12 års fängelse.

Tre personer satt i en bil på Själlandsgatan i Kista kvällen den 8 mars 2017. Två av dem sköts till döds och den tredje lämnade bilen. Den mannen döms nu för att ha dödat de två andra. Tingsrätten bedömer det som en kallblodig avrättning. Den äldsta mannen var en ledare för det kriminella nätverket Lejonen.

Polisen kallades till Görvälnsbadet efter att ett larm om hjärtstopp kommit in. På plats hittades en man i 20-årsåldern avliden. Mannen hade skjutits till döds.

Polisen åkte till Rissne efter ett samtal om att skottlossning hörts. När polisen kom dit hittades en avliden person på Mässvägen.

Mannen sköts ihjäl med flera skott i Skarpnäck. Inte uppklarat, ingen är frihetsberövad.

Man i 20-årsåldern sköts till döds med flera skott i huvudet och bröstet. Ytterligare en person sköts och skadades i handen.

Skottlossningen inträffade klockan 15 på eftermiddagen vid ett garage intill Östbergatorget. Förskolepersonal gömde barnen som lekte i parken intill. Mannen som dog sköts med flera skott. han var medlem i det så kallade Östberganätverket. Fallet är inte uppklarat, ingen är frihetsberövad.

Mannen sköts till döds på en gång- och cykelväg. Fallet är inte uppklarat.

Mannen sköts ihjäl, en annan skadades, i Dalen. Den ene mannen träffades av ett stort antal skott i överkroppen. Han avled av sina skador. Den andre träffades av ett skott. Fallet är inte uppklarat, ingen är frihetsberövad.

Mannen sköts till döds på en gång- och cykelväg. Fallet är inte uppklarat. En som var misstänkt för medhjälp till mord i Norsborg 29 oktober släppts. Åklagaren säger dock att misstankarna kvarstår.

Den mördade 35-åringen var en av dem som dömdes för det uppmärksammade rånet mot postterminalen i Göteborg 2008.

Den 14 november hittades en person döda i ett förråd i Upplands Väsby. Personen var skjuten till döds. En man häktades inom en vecka misstänkt för mordet.

Den andra personen som hittades död i Upplands Väsby 14 november. Först den 18 december bekräftade polisen för Mitt i att även den här personen skjutits till döds. Den man som i en månad suttit häktad misstänkt för det första mordet häktades misstänkt även för mordet på personen som hittades död i villan.

Vid lunchtid beordrades polis till Bällstavägen i Mariehäll i Bromma, efter en skottlossning från ett fordon mot ett annat fordon. En 28-årig man träffades och avled senare av skadorna. Tre personer är häktade misstänkta för medhjälp till mordet.

En man i 20-årsåldern sköts till döds i ett garage på Degerbygränd i Rinkeby på nyårsafton. Larmet kom in till polisen klockan 04.26 på natten mellan 30 och 31 december. Sjukvårdspersonal försökte hjälpa mannen men hans liv gick inte att rädda. Han avled på platsen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.