Två män sköts till döds i stadsdelen 2017

ostbergaskott2
Det var mängder av polisbilar i Östbergahöjden efter skottlossningen.
Söderort har varit hårt drabbat av skottlossningar under året. Två personer har skjutit till döds i stadsdelen under året.
Efter mordet i augusti hamnade Östberga i centrum av debatten kring gängkriminalitet och otrygghet

Vid 15-tiden på eftermiddagen den 15 augusti sköts en man till döds och en annan skadades vid ett garage i Östbergahöjden, alldeles intill torget. I parken bredvid lekte barn och personalen gömde dem och låtsades att det var en lek. Ännu har ingen gripits för mordet.

Ett par månader senare, kvällen den 19 oktober, sköts en man ihjäl och en annan skadades utanför Poppelgården i Dalen. Den avlidne träffades av ett stort antal skott i överkroppen. Ingen har ännu gripits för det här mordet heller.

Det har varit ett stort antal skjutningar i söderort under året. Enligt polisen pågår det konflikter mellan olika kriminella nätverk.

Östberga hamnade under hösten i centrum av debatten när det gäller gängkriminalitet och otrygghet. Stadsdelsnämnden har beslutat att ansöka om övervakningskameror i Östberga och en rad trygghetsskapande åtgärder är på på gång i både Östberga och Dalen.