ANNONS

Skott i Vallentuna var uppgörelse

Utredning pågår efter skotten natten mot torsdag.
Utredning pågår efter skotten natten mot torsdag.
Den 20-åring som sköts i Vallentuna natten till torsdag är nu själv anhållen för mordförsök. Polisen tror att skottlossningen var en kriminell uppgörelse.
ANNONS

Den skjutne mannen är fortfarande kvar på sjukhus. Efter förhör har polisen anhållit honom för försök till mord. Polisen arbetar nu efter hypotesen att skottlossningen, som hördes över stora delar av Bällsta i Vallentuna natten till torsdag, var en del av en uppgörelse och att 20-åringen som hittades skadad själv på något sett angripit någon annan.

Övriga personer eller person som var inblandade i skottlossningen har polisen dock inga spår efter och ingen misstänkt för skotten mot 20-åringen finns i dagsläget.

– Men det finns ingen anledning till oro för allmänheten. Här handlar det om folk som vet vad de sköt mot, säger Lars Byström vid polisens mediecenter.

Vad uppgörelsen handlat om och andra detaljer kring händelsen är polisen förtegen om. Just nu pågår en utredning där bland annat spår som enligt polisen ska ha hittats på platsen ingår.

Enligt tidigare uppgifter från polisen till Mitt I är den skjutne mannen från norra Stockholm.

Exakt var skottlossningen ägde rum har det kommit skiftande angivelser om. Klart är dock att det skedde nära Fågelsångens industriområde i Bällsta.

Enligt de senaste uppgifterna verkar händelsen har inträffat en bit väster om industriområdet, vid Gamla Karlbergsvägen. Själva platsen, eller någon verksamhet däromkring verkar dock inte ha haft någonting med händelsen att göra.

Läs mer här:

http://mitti.se/skjuten-man-i-vallentuna-fran-norra-stockholm/?tag=vallentuna

ANNONS

http://mitti.se/morgonkollen-tva-knivskars-till-dods-i-sollentuna/?tag=vallentuna

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.