Skottdrama på ängen

Polisen spärrade av ängen mellan radhusen vid Laxågatan i Bagarmossen där skotten föll tidigt i onsdags morse.
Polisen spärrade av ängen mellan radhusen vid Laxågatan i Bagarmossen där skotten föll tidigt i onsdags morse.
I onsdags sköt en man ett tiotal skott mot en kvinna i Bagarmossen.

Kvinnan träffades i benet och fördes till sjukhus. Mannen greps strax därefter.

– Nu gäller det att peppa barnen så att de inte fortsätter vara rädda, ­säger Martina Strand Nyhlin som bor i området.

­­Det är höstlov. Men barnen kommer inte åt sin trädkoja på den stora gröna plätten bakom Laxåvägen i Bagarmosen. Barnens lek­äng spärrades av efter att en man skjutit ett tiotal skott mot en kvinna där. Kvinnan träffades av flera kulor i benet och kördes till sjukhus för akut operation.

Polisen beskriver dådet som ett relationsdrama.

Enligt poliser på plats skulle kvinnans tillstånd vara stabilt. Krispersonal från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning var där för att ge stöd åt dem som sett mordförsöket. Och enligt polisen var det många vittnen.

En kvinna som bor i närheten blev huvudvittne till händelsen. Hon berättar att hon varit ute och joggat och hamnat mitt i händelsernas centrum.

– Jag fick ta hand om henne, blodet, kulorna – allt, säger kvinnan som efter att blivit förhörd av polis inte orkar prata mer.

Hon lämnar tillbaka en blå dunjacka hon fått låna av en granne som säger att han sprungit ut efter att ha hört sex eller sju skott.

– Tydligen var hennes syster med. Det var hon som ringde till ambulansen, säger grannen.

Trebarnsmamman Martina Strand Nyhlin bor bakom ängen där skotten föll. När hon hörde smällarna trodde hon att det var någon som piskade mattor, eller att det kanske var tv-programmet hennes son tittade på som lät. Sedan kom ­polisbilarna och ambulansen.

– Det är fruktansvärt att något sådant här händer. Nu gäller det att peppa barnen och säga att sannolikheten för att det här ska hända igen är väldigt liten, säger hon.

Polisen var snabb med att informera allmänheten om att händelsen inte var gängrelaterad. Enligt polisen är dådet alltså inte kopplat till dödsskjutningarna i Örby och Östberga eller skotten i Bredäng för ett par veckor sedan.

Karin Sohlberg, informationsansvarig på Söderortspolisen, säger att gärningsman och offer hade en nära relation till varandra och att en man som nu misstänkts för mordförsöket greps samma morgon i Bagarmossens centrum.

– Bevisläget mot mannen är mycket starkt, säger Karin Sohlberg.

– Nu letar vi efter motivet.

Fakta

Fler skottlossningar i höst

I september sköts en 22-årig man till döds utanför Örbyskolan. Polisen har häktat en misstänkt.

I september mördades också en 25-årig man. Han sköts med flera skott utanför en videobutik i Östberga.

I mitten av oktober besköts en bil med två män i Bredäng. En man har gripits för mordförsök.

Källa: Polisen