Efter skotten på Fridhemsplan – en man häktad

Den häktade säger inte mycket i polisförhören, enligt Örjan Samuelsson, kriminalkommisarie
Den häktade säger inte mycket i polisförhören, enligt Örjan Samuelsson, kriminalkommisarie
Skottlossningen på Fridhemsplan i november förra året håller på att klaras upp.
– Vi har häktat en person som är misstänkt för mordförsök, säger Örjan Samuelsson, kriminalkommissarie.
Samtidigt letar polisen efter ytterligare en gärningsman.

Det var fredagen den 16 november förra året som skottlossning utbröt utanför Kriminalvårdens frivårdskontor på Fridhemsplan. Vittnen såg hur bråk uppstod mellan tre män och när en av personerna sprang från platsen plockade en av de andra männen upp en pistol och sköt. Skottet träffade inte och ingen person skadades.

– Med all sannolikhet var det skottlossning mellan våra klienter, säger Gunnar Wretling som är chef för Frivården Fridhemsplan.

Häktad misstänkt för mordförsök

Direkt efter skottlossningen försvann samtliga tre personer snabbt från platsen. Några dagar senare lyckades polisen hitta, och tala med, den beskjutne mannen. De två misstänkta gärningsmännen söktes men gick till en början inte att hitta.

Men ungefär en månad senare, i mitten på december, stoppades en av de två eftersökta personerna i en bil under en trafikkontroll i västra Stockholm.

– Han sitter nu häktad misstänkt för mordförsök. Han har haft med polisen att göra tidigare, säger Örjan Samuelsson, kriminalkommissarie.

Enligt honom har polisen goda förhoppningar att hitta även den andre misstänkte personen, men först är tanken att hålla en separat rättegång med den häktade.

– Vi kan inte vänta på att hitta den andre. Han kan vara utomlands eller var som helst, säger Samuelsson.

Ett förhör till

Hans arbete är nu inne på sluttampen och han tror att rättegången kommer att bli av någon gång i slutet på januari.

– Vi ska hålla ett polisförhör till, sedan är vi klara. I våra tidigare förhör har han inte sagt särskilt mycket, säger Örjan Samuelsson.