ANNONS

Skotten på Östermalm – kopplingar till liga

Collage skjutning ö-malm
Skotten avlossades i närheten av Stadion på Östermalm. Polisen utreder mordförsöket.
En man i 50-års åldern sköts i båda benen på fredagseftermiddagen i centrala Stockholm. Mannen fördes till sjukhus, men ville inte prata med polisen.
Skotten misstänks ha koppling till Stockholms undre värld och polisen jagar nu ledare för ett kriminellt nätverk, enligt Aftonbladet.
ANNONS

Polisen larmades efter 17-tiden på fredagseftermiddagen till Lidingöväggen i närheten av Stadion på Östermalm.

På platsen påträffades en man i 50-års åldern – skottskadad i båda benen.

Koppling till kriminell liga

Enligt Aftonbladet har skjutningen kopplingar till Stockholms undre värld. Mannen som sköts är bland annat dömd för ekonomisk brottslighet kring olika affärs- och restaurangverksamheter i Stockholm. Nu jagar polisen en ledarfigur i ett kriminellt nätverk, enligt uppgifter till tidningen.

Mannen var vid påträffande talbar och vaken, och fördes därefter till sjukhus. Den initiala rapporten var att mannen inte verkade så intresserad av att prata med polisen och patrullen på plats misstänkte att mannen höll inne på information.

Polisen har under lördagen samlat information från vittnesmål, men det finns ingen gripen för mordförsöket. Polisen vill inte heller kommentera uppgifterna i media.

– Det får stå för Aftonbladet. Vad omfattar utredningen har vi inget att delge mer än att ingen är gripen, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Motivet: En obetald skuld

Enligt uppgifter till Aftonbladet har den skjutna mannen tidigare även varit inblandad i grova våldsbrottsutredningar. I samma utredningar har även den ledare som polisen nu sägs jaga varit kopplad till.

Motivet för mordförsöket sägs vara en obetald skuld. Den skjutne mannen har enligt polisen fått lämna sjukhuset under lördagen.

En förundersökning om försök till mord eller dråp är i gång.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.