Min lokala hjälte

Skott gick rakt igenom familjens villa

Jessica från Jakobsberg fick en chock när hon kom hem från jobbet. Någon hade skjutit en kula rakt igenom familjens villa.

Nu utreds händelsen av polis.

– Det är en otäck händelse som vi ser väldigt allvarligt på, säger förundersökningsledaren Thomas Mild.

Det var för omkring två veckor sedan som Jessica kom hem till villaområdet Vattmyra i Jakobsberg och upptäckte ett stort hål i en av villans väggar. Någon hade avlossat ett skott in i bostaden som gått rakt igenom virke, isolering och gips och fastnat i motsatt vägg i sovrummet.

– Det känns jätteläskigt. Tänk om vi hade varit hemma, säger Jessica som inte vill framträda med efternamn.

Först trodde hon att det var byggarbetare som orsakat skadan. Men när hon kom in i sovrummet såg hon en kula som satt fast i väggen.

– Det gick tusen tankar genom huvudet. Det här är ett lugnt och idylliskt villaområde och här är det aldrig några skottlossningar. Man undrar om det är något barn som fått tag på en förälders vapen, säger Jessica.

Enligt polisen finns det ingen hotbild mot familjen och de beskriver händelsen som väldigt ovanlig. I övrigt har de mycket knapphändiga uppgifter.

– Vi har hört flera personer i området men inte fått fram något matnyttigt, säger Thomas Mild, förundersökningsledare hos polisen i Järfälla.

Tekniker har gjort en undersökning i villan och kan konstatera att kulan kommer från ett skjutvapen. Det rör sig alltså inte om en kula från ett luft- eller kolsyrevapen.

– Det är en kula som uppnår hög hastighet och som hade kunnat skada personer. Det är en otäck händelse som vi ser väldigt allvarligt på, säger Thomas Mild.

Kulan har skickats in på analys till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, som ska visa vilket vapen som använts och på vilket avstånd kulan avlossades.

– Vi kontrollerar om det kan finnas någon koppling till exempelvis vildsvinsjakt eller om det kan röra sig om ett vådaskott.

I nuläget finns ingen misstänkt för brottet. Nu vill polisen komma i kontakt med fler personer som kan ha hört skottet.

– Vi hoppas fortfarande på att någon ska minnas att de hört någonting. När ett skott bränns av är det många som tror att det är en förgasarsmäll eller ljud från en byggarbetsplats. Det kan vara en anledning att man inte hört av sig, säger Thomas Mild.

Grannkommunen Sollentuna har drabbats av flera skottlossningar den senaste tiden. Polisen ser dock ingen koppling mellan skottlossningarna och händelsen i Vattmyra.