Skottlossning i Bromma till tisdag

karta övning Bromma
Informationsblad som gått ut till de boende i Bromma de senaste dagarna.
I veckan kommer försvarsövningen Aurora 17 att märkas i Stockholm. Räkna med att se hemvärnet öva strid vid Bromma flygplats.

Från i dag och en vecka framåt övar Livgardet vid Bromma flygplats, och från och med i morgon, torsdag, blir det ”pang pang”. Då har man nämligen skottlossningstillstånd i Bromma – men det handlar bara om lösa skott.

Det är i grönområden runt flygplatsen som stridsövningarna med skottlossning kommer att förekomma, men i ett större område kring Bromma kyrka och Bällsta kommer det också figurera militärer.

Totalt kommer 1000 soldater att befinna sig i Stockholm för att öva men hur många som deltar i Bromma vill försvaret inte berätta.

Trots att det bara kommer att övas med lösa skott finns det säkerhetsföreskrifter för civila som rör sig i området.

– Under övningen kommer vissa områden spärras av med rödvita band som inte ska passeras. Man ska också ha 25 meters avstånd till en skjutande soldat för att undvika skadligt buller, säger major Magnus Gerhardsson.

På tisdag den 26 september är övningen vid Bromma flygplats över och då går hela jätteövningen Aurora in i sin avvecklingsfas innan den avslutas den 29 september.