Guldbutik plundrad av smash and grab-rånare

Bilen som användes vid rånet.
Bilen som användes vid rånet.
Hur stort bytet blev är okänt.
Hur stort bytet blev är okänt.
Vid 18.30 tiden plundrades en guldbutik i Hallonbergen i en smash and grab-kupp. Vittnen uppgav först att flera skott avlossats, men det har inte kunnat bekräftas av polisen.

Men en bil rammade rånare på måndagskvällen entrén till Hallonbergens centrum och slog till mot en guldsmedsbutik. Händelsen inträffade vid 18.30-tiden.

I samband med rånet kom först rapporter om skottlossning och en ambulans skickades till platsen då en person skulle vara skadad. Senare uppgav polisen att man inte sett några spår av skottlossning, och att ljuden i stället kan ha kommit från bilmotorer.

– Vi har inte hittat några tecken på att det har avlossats skott, däremot har smatter kommit från fordon, säger Albin Näfverberg, polisens presstalesman.

– Vi har sökt skadade personer, men har inte träffat på någon som är fysiskt skadad. Däremot har folk varit chockade.

Minst tre rånare

Enligt Aftonbladet rör det sig om flera, möjligen minst tre, maskerade rånare. Det är oklart hur stort bytet blev.

– Vi jobbar brett och söker gärningsmännen. Vi pratar med folk som kan ha sett något, säger Ola Åkesson på Solnapolisen, som vaktar avspärrningarna, till Mitt i.

Polisen jagade på måndagskvällen en mörk stadsjeep.

Vid 19-tiden ska polisen ha hittat flyktbilen och guld ska även påträffats längs flyktvägen. Runt 20-tiden surrade fortfarande en polishelikopter ovanför Golfängarna, Storskogen och Hallonbergen i jakten på rånarna.