ANNONS

Person skjuten i skogsparti i Tensta

Polisen larmades på tisdagskvällen till en skjutning i Tensta.
Polisen larmades på tisdagskvällen till en skjutning i Tensta.
Polisen fick på tisdagskvällen in larm om skottlossning i Tensta.
Senare under kvällen påträffades en skottskadad person vid ett skogsparti.
Nu har en förundersökning om mord inletts.
ANNONS

Polisen fick på tisdagskvällen in ett larm om misstänkt skottlossning i Tensta. Enligt Polisens egna uppgifter ska en person ha påträffats skottskadad vid ett skogsparti. Personen ska senare ha förts till sjukhus med allvarliga skador.

På Polisens hemsida uppges att tre personer ska ha setts springa från platsen, och under kvällen sattes vägspärrar upp i området.

– Vi misstänker att den plats där personen påträffats också är den plats där brottet begåtts. Därför har vi gjort en rejäl avspärrning i området för att se om man påträffar misstänkta, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisens ledningscentral.

Parallellt med jakten på den eller de personer som begått brottet pågick under kvällen också arbetet med att hitta vittnen.

– Vi kommer dels att ha folk på plats där personen påträffades, men också röra oss i området för att leta vittnen, säger Albin Näverberg.

Huruvida händelsen har några kopplingar till mordförsöket i Hjulsta eller dubbelmordet i Rinkeby vill Polisen ännu inte kommentera.

Personens skadeläge var vid niotiden på tisdagskvällen fortfarande oklart. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska personen ha träffats av fem skott, bland annat i ansiktet och i halsen, men de uppgifterna bekräftas inte av Albin Näverberg.

– Vittnen uppger att de har hört flera skott. Mer än så kan jag inte säga, säger han.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.