ANNONS

Skottlossning med luftgevär upprör boende i Solna

En bostadsrättsförening i Solna har drabbats av skottlossning från någon typ av luftgevär under våren. Nu vill de att polisen ska göra mer i området för att förhindra fler skott.
ANNONS

Under våren har Mitt i rapporterat om skottlossning i Hagalund. Efter polisens insatser lugnade sig situationen i området. Men strax öster om Hagalund har boende också plågats av skottlossning och skadegörelse.

– De har skjutit med luftgevär eller någon form av soft air gun mot huset, det började april och den sista incidenten skedde i helgen, säger Lennart Jonsson, ordförande i den drabbade bostadsrättsföreningen.

Enligt Lennart Jonsson har kulorna gått in i tre fönster och i porten till husen.

– Vi har treglasfönster och det blir inga rester kvar av kulan men det blir hål i glaset så vi har blivit tvungna att byta ut dem. Det finns även små kulhål i fasaden, men de är svårare att upptäcka. Den skadegörelse som finns i trappuppgången har vi inte hunnit åtgärda ännu.

Han upplever att polisen inte reagerar tillräckligt eller gör det som behövs, så som de gjort i Hagalund under våren.

– De flesta skjutningarna sker under natten och då är det svårt med vittnen. Men vi har gett förslag på varifrån skotten kan komma och andra åtgärder som att informera boende i området. Är det här ett pojkstreck kan polisens närvaro vara avskräckande, säger Lennart Jonsson.

Hos polisen är man medveten om att denna typ av incidenter skett i området.

– Det är allmänheten som får komma med vittnesuppgifter som kan peka ut en viss person. Vi kan inte göra särskilt mycket om vi inte har fått in något vittnesmål, säger Per Påhlman, förundersökningsledare på Polisens kontaktcenter.

Han säger att de drabbade kan vända sig till polisen och begära en extra tillsyn.

ANNONS

– Det ingår i polisens uppgifter att informera i området men vi kan inte stå vakt dygnet runt. Men om det har skett i en bostadsrättsförening eller liknande tycker jag att man kan stämma en träff och diskutera inom föreningen. Förmodligen är det unga personer och att informera föräldrar kan vara ett första steg, säger Per Påhlman.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.