Kön ringlade sig lång utanför entréerna och för de inbjudna var det självklart att trotsa regnet för att få uppleva lite skräck på nära håll. Det handlar om Gröna Lunds årliga Halloween-tema och Annika Troselius, presstalesperson, försökte få folk att haka på in till stora skräckparaden som ska inleda invigningen.

Och paraden imponerar. Gillar man gamla b-indieskräckfilmer från 80-talet så gillar man detta.

Figurerna i paraden är närgångna, både här och inne i skräckhus som är nästa anhalt den här eftermiddagen. Du blir bokstavligt talat jagad här inne. Flera av karaktärerna kommer ut från vrår och dörrar för att chocka dig.

Personalen vid entréerna understryker att besökare inte får "skrämma", inte "slå tillbaka."

Kroppsdelar i kök

En av de två stora nyheterna – skräckhuset Zombiesta – har utlovats som en av de mest skrämmande attraktionerna någonsin på nöjesparken vilket nog gör förväntningarna skyhöga på sina håll. Men är man på sin vakt uteblir effekten.

En av vålnaderna som vakar på bakgården (eller är det kyrkogården) utanför skräckhuset Sekten.

En av vålnaderna som vakar på bakgården (eller är det kyrkogården) utanför skräckhuset Sekten.

Filip Magnusson

Det andra nya skräckhuset, I en mördares huvud får besökaren ta del av ett vetenskapligt experiment, där man genom helt ny teknik låter gästerna få höra en mördares sanna tankar, berättar Annika Troselius.

Efter ett tufft år ekonomiskt hoppas Grönan nu att årets Halloweensatsning ska ge klirr i kassan. Ifjol omsatte Gröna Lund cirka 55 miljoner kronor under Halloween, veckorna utgjorde nästan 11 procent av nöjesparkens årsomsättning.

– Om vädret är med oss hoppas vi på cirka 130 000 besökare under årets Halloween, säger Annika Troselius.

Säsongen pågår fram till och med 10 november.