ANNONS

Skräckisar och rappare i Skärisbiografen

låt den rätte komma in
Lina Leandersson, som vampyrflicka i "Låt den rätte komma in".
Har du missat den hyllade dokumentären om rapparen Silvana Imam? På söndag kan du se den, i nya Skärisbiografen, där det är dags för de första filmvisningarna.
På måndag blir det skräckistema.
ANNONS

På Skärholmsdagen, i början av september, invigdes Skärisbiografen – den nya biografen i Kulturhuset Stadsteatern. Men först nu öppnar biografen på riktigt.

På söndag är det dags för de första filmvisningarna. Först ut är den animerade filmen ”Tavlan”, om en försvunnen konstnär och en övergiven ateljé. Den ges klockan 12.15, och beskrivs som ”en oförglömlig resa i kärlek, rättvisa och filmmagi”.

Silvana Iman, pressbild till dokumentären

Silvana Imam, i dokumentären ”Silvana – väck mig när ni vaknat”, som visas på söndag.  Foto: Mantaray Film

Klockan 15.15 kan man se Bredängsbon Silvana Imam på vita duken. Då visas dokumentären ”Silvana – väck mig när ni vaknat”, som följer rappdrottningen från uppväxtåren fram till nu.

Flera skräckisar

På måndag blir det skräckistema, för höstlovslediga barn och ungdomar – och även för andra. Redan klockan 11.15 visas Emelie Lindbloms film ”Rum 213”, en rysare om några flickors sommarlov på kollo, baserad på Ingelin Angerborns populära roman. Den är tillåten för barn från 11 år.

Rum 213, rysare för barn, pressbild

Spöken finns dem? Ja, i filmen ”Rum 213” gör de det, och hemsöker flickor på kollo.  Foto: Folkets Bio

De äldre barnen kan se dundersuccén ”Låt den rätte komma in” klockan 15.15. Man ska ha fyllt 15 år för att få se regissören Tomas Alfredsons vampyrfilm, som satt Stockholmsförorten Blackeberg på kartan.

ANNONS

Klockan 18.15 är det så dags för amerikanska skräckkomedin ”Get out”, om ett nyförälskat par på besök hos kvinnans föräldrar. Den trevliga stämningen förbyts snart till något  helt annat…
30 okt 18.15.

Biljetter finns att köpa på Kulturhuset Stadsteaterns webbsida.

ANNONS