ANNONS

Pojke skrämde Cassandra – trodde han var död

Cassandra von Rosen trodde att pojken låg livlös under bron. Det skulle sen visa sig vara ett skämt.
Cassandra von Rosen såg tre pojkar spela döda intill vägtunnel i Vallentuna
Cassandra von Rosen passerade en pojke som satt under en bro i Vallentuna och såg livlös ut. Det visade sig sen vara ett skämt från tre stycken 10-åriga pojkar.
Nu vill hon uppmärksamma andra trafikanter att vara vaksam mot barn som lurar bilister med att spela döda vid vägkanten.
– Jag var helt skakis i 30 sekunder innan jag förstod att det inte var på riktigt. Inte ett "okej" skämt, säger hon.
ANNONS

Sent i lördags kväll vid 22-tiden när Cassandra von Rosen kom körandes under en gångbro i Vallentuna längs Väsbyvägen ser hon en pojke i 10-12-årsåldern sitta lutad mot väggen.

–  I tunneln där lampor var tända såg jag siluetten av en människa. Jag fick panik och tänkte att det där är inget normalt ställe att sitta vid, säger Cassandra von Rosen.

Hann tänka flera obehagliga tankar

Innan hon hinner vända bilen far flera obehagliga tankar genom huvudet.

– Har han blivit misshandel, tagit droger, eller stuckit hemifrån. Det var sådana saker som jag hann tänka.

Vettskrämd med fruktan för att något allvarligt har inträffat kör hon tillbaka till samma plats i höjd med Vallentuna kyrka där pojken sitter. Då ser hon att pojken fått sällskap av ytterligare två pojkar i samma ålder som ligger på marken. Genast förstår att hon att det är frågan om ett olustigt skämt.

– Jag satte på varningsblinkers, stannade bilen och försökte prata med dem. Två av dem sprang upp på kullen vid gångbron men en blev kvar. Jag sa åt honom att det inte var ett ”okej” skämt.

Vek sig av skratt

Pojken stod kvar lite försynt medan kompisarna skrek och skrattade uppe på kullen, berättar Cassandra som sedan tvingades köra därifrån eftersom det var mörkt och bilens placering utgjorde ett hinder för andra bilar.

Hon tror att pojkarna bara var ute efter att få reaktioner och utesluter inte att de kan göra om det igen. Därför skrev hon ett inlägg om händelsen i facebookgruppen Nytt i Vallentuna för att varna andra bilister om pojkarnas bustrick.

ANNONS

Har hänt fler

– Jag tror inte det här vara bara engångshändelse. Jag antar att de vill få en reaktion och se hur långt de kan gå innan någon blir arg.

Några har kommenterat att de varit med om liknande upplevelse senaste veckorna med barn som skrämmer bilister genom att låtsats vara döda. Eftersom det var mörkt minns Cassandra bara barnens utseende genom att det var mörkt klädda. Men hon hoppas att barnens föräldrarna ändå får vetskap om händelsen och får dem att inse allvaret med att skoja på det här viset.

Vilket råd skulle du ge till någon annan som hamnar i liknande situation?

– Jag tror inte på att man bli arg och skälla, för då kommer man inte att nå dem. Däremot ska man vara bestämd, och berätta att det kan gå illa att lura folk på det sättet. De gjorde mig inte arg utan väldigt, väldigt rädd.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.