ANNONS

Man skrämde bort misstänkta bilrånare

Bilrån Djursholm
Tre maskerade män tog sig in på tomt i Danderyd.
I natt slog bilrånare till igen i Djursholm. En man fick besök av tre maskerade män, men lyckades skrämma bort dem. Under sommaren har flera bilrån inträffat i Stockholmsområdet.
ANNONS

Vid 12-tiden på natten i går (tisdag 7/8) ringde det på dörren till en fastighet i Djursholm.

Mannen som var hemma öppnade inte, utan gick upp på övervåningen och tittade ut. Då fick han se tre maskerade män utanför huset.

– Han ropade på dem – då sprang de iväg. Han hade en exklusiv bil på uppfarten som man kan misstänka att de var ute efter, säger Jan Berlin, kommunpolis i Täby.

Mannen larmade även polis, men ingen har gripits.

Det här är andra gången på kort tid som maskerade män slår till i Djursholm. För två veckor sedan rånades en annan bilägare i området på sin BMW, smycken och andra värdesaker. Bilrån har även inträffat på andra platser i Stockholm under sommaren.

– Det är obehagligt och vi ser allvarligt på det och jobbar intensivt på att lösa detta. Man kan tänka sig att det var samma gäng som förra gången i Djursholm, de var också tre stycken, säger Jan Berlin till Mitt i.

Såg han om de hade några vapen?

ANNONS

– Nej det kunde han inte se. Han såg dem på håll och det var mörkt. Men det var oerhört vaket av honom att inte öppna dörren utan först gå upp och titta.   

Händelsen rubriceras av polisen som försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.