Skräphög på Ejdervägen: ”Ingen tar ansvar”

Trots flera anmälningar till både Familjebostäder och Stockholms stad händer inget.
Trots flera anmälningar till både Familjebostäder och Stockholms stad händer inget.
Nu har de boende på Ejdervägen tröttnat på skräphögen som legat kvar i flera veckor.
– Vi har påtalat för ansvarig bostadsrättsförening att den måste bort, säger Erica Lawesson, kommunikationschef på Familjebostäder.

En container lämnades kvar när ett bygge på Ejdervägen i Fagersjö i våras blev klart. Boende i området påtalade problemet och efter många om och men plockades den bort. Kvar blev då en stor skräphög som varken Stockholms stad eller Familjebostäder velat kännas vid, trots att skräphögen legat mot Familjebostäders garagevägg.

En av hyresgästerna som påtalat problemet är Marcus Wennberg.

– Jag upptäckte högen efter semestern och gjorde en anmälan till Stockholms stad och har påtalat problemet för Familjebostäder, men inget händer, säger Marcus Wennberg.

Som nu inte ser någon annan lösning än att vända sig till Mitt i.

– Skräphögen ligger precis bredvid en lekpark och sprider ut sig. Familjebostäder måste ha sett att den ligger där, då deras personal rör sig i området varje dag, fortsätter han.

På Familjebostäder hänvisar man till en bostadsrättsförening i området. Men säger samtidigt att man från deras håll påtalat problemet och att högen snart ska vara ett minne blott.

– Soporna ligger inte på vår mark utan det är en bostadsrättsförening i området som är ansvariga. Även om högen inte är vårt ansvar så har vi påtalat för föreningen att den måste bort. Vi hoppas att vi kan lita på beskedet vi fått och att det kommer ske skyndsamt. Om inte så kommer vi fortsätta sätta press på dem. säger Erica Lawesson, Kommunikationschef på Familjebostäder.