Skräpigt när återvinningsstation försvann

Åkermyntan nedskräpning
Skräp i Åkermyntan.
Skräp i Åkermyntan.
Skräp i Åkermyntan.
Förra veckan togs återvinningsstationen bort från Åkermyntan.
Det har lett till nedskräpning i centrum.

Som Lokaltidningen Mitt i Västerort tidigare har berättat så har det tillfälliga bygglovet för återvinningsstationen i Åkermyntan upphört.

LÄS MER: Trängre vid behållarna när återvinningsstationer ryker

Därför togs stationen bort förra veckan. Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) meddelade att de skulle tömma närliggande stationer oftare för att undvika överfulla behållare och nedskräpning.

LÄS MER: Nu ryker sju återvinningsstationer

Men alla har inte hittat till de närliggande stationerna utan dumpat sitt skräp på marken i centrum.

– Det är klart något extra, men inga stora massor. Sedan har det ju snöat så vi får se vad som döljer sig under snön, säger Johanna Ryden, centrumchef för Åkermyntan centrum.

Det är med anledning av planerna för nya bostäder i centrum som det tillfälliga bygglovet inte förlängdes av stadsbyggnadskontoret.

– För oss fick de gärna stå kvar där tills byggstart, men det är ju stadsbyggnadskontoret som bestämmer, säger Johanna Ryden.

Åkermyntan centrum hjälper nu Stockholm stad att hitta en ny plats.

– Men vi kan inte upplåta någon av våra parkeringsplatser. Vi för en dialog för att hitta en lösning, säger Johanna Ryden.

Hur ser det ut vid era återvinningsstationer, har ni märkt någon skillnad? Mejla matilda.klar@mitti.se eller kommentera på vår Facebooksida!