Skridskosäsong här men snålt med kvällstider

Alexander Brown, Jakob Hasselqvist Haglund och Axel Bauer passade på att spendera sin lediga dag från Rudbeck på Sollentunavallen.
Alexander Brown, Jakob Hasselqvist Haglund och Axel Bauer passade på att spendera sin lediga dag från Rudbecksgymnasiet på Sollentunavallen.
Nu är det fritt fram för allmänheten att åka skridskor på Sollentunavallen. Men kvällstiderna lyser med sin frånvaro.

Härliga långfärdskridskoturer i Norrviken och Edsberg i all ära. Nu har Sollentunavallen öppettider för alla som vill åka skridskor i kommunen så till vida att hjälmen åker på och ingen organiserad träning äger rum under allmänhetens åkning.

Det skulle vara tänt till tjugotre men så släckte dem vid nio

Några som tog tillfället i akt på sin lediga dag och passade på att spela lite hockey var Rudbecksleleverna Alexander Brown, Jakob Hasselquist Haglund och Alexander Bauer.

– Vi får se hur många vi blir och om det kan bli någon match, säger Alexander Bauer.
– Det är bra att det är öppet så att man kan ha lite skoj, inflikar Alexander Brown.

Men de skulle önska att det fanns fler tider inomhus och lamporna borde vara tända längre kvällstid tycker Jakob Hasselqvist Haglund.
– Jag ringde och de sade att det skulle vara tänt till tjugotre men så släckte dem vid nio och då fick jag bara spela någon halvtimma.

En check på kommunens schema över Bandyplanen och hallarna visar att de, till stor del, är öppna dagtid för allmänheten mellan ungefär 10.00-15.00 och på helgen vissa tider. Men den enda kvällstiden som finns utmärkt räcker bara fram till 18.45 på tisdagarna.

– Det är den tiden i b-hallen som vi har, säger Jenny Holmberg, enhetschef  på idrotten i Sollentuna kommun.

Men den är ju bara öppen till kvart i sju?
– Precis, det är den som finns. Vi har satt en kvällstid. Men vi har ju många medlemmar i hockeyföreningen  och konståkningen därför är det mycket träningstider kvällstider. Det är därför vi erbjuder en tid i veckan.

För de som jobbar blir det svårt att spontant åka efter jobbet?
– Vi har bra med tider på helgerna.

Diskuteras det om utökade tider?
– Det är inget som har lyfts fram, eller som jag fått synpunkter på men jag vet att många nyttjar tisdagarna i b-hallen och jag vet att många nyttjar bandyplanen på helgerna.

Träningstiderna pågår i stort sett varje vardag mellan 16-23 då lamporna släcks.
– Ser vi att det inte finns några som nyttjar anläggningen tidigare så släcker vi för vi vill inte att står och brinner i onödan, säger Jenny Holmberg.
Enligt henne är det fritt fram för allmänheten att åka på bandyplanen om kvällarna så länge den står tom.

Värt att lägga på minnet är att isen på bandyplanen spolas under förmiddagen på julafton så att den är tipp topp för alla som vill åka.

Mer info och tider: Allmänhetens åkning