ANNONS

”Vill skriva kontrakt direkt”

Süleyman Esen, mäklare på Fastighetsbyrån säljer lägenheterna på Rinkebyterassen.
Süleyman Esen, mäklare på Fastighetsbyrån säljer lägenheterna på Rinkebyterassen.
I december står de första lägenheterna klara på nybyggda Rinkebyterassen. De som flyttar in är främst ungdomar och många kommer utifrån.
– Reaktionen jag får från folk utifrån är: "Det har var inte vad jag väntade mig av Rinkeby", säger mäklaren Süleyman Esen.
ANNONS

Nyproducerade bostäder ökar runt om i hela Stockholm. I Rinkeby står projektet ”Rinkebyterassen” och bostadsrätterna redo för inflyttning.

– Försäljningen flyter på bra, framförallt är det ettor som går till ungdomar som är förstagångsköpare och ska in på bostadsmarknaden, säger Süleyman Esen som är född och uppvuxen i området och mäklare på Fastighetsbyrån i Kista.

En titt på hemnet.se visar att det just nu ligger över 50 lägenheter ute för försäljning på Rinkebyterassen. De har mellan ett till tre rum och beskrivs som ”ljusa lägenheter med fina materialval”. Exempel på utgångspris för en tvåa på 39 kvadratmeter är 2,3 miljoner kronor.

Ny bild av Rinkeby

Enligt honom är en hel del av köparna utifrån och har sedan tidigare dålig koll på Rinkeby. Men efter att de sett sig om i området – fått en helt annan uppfattning.

– Den vanligaste reaktionen jag får är: ”Det här var inte den bild jag hade av Rinkeby”, och sen vill de skriva kontrakt direkt. Men jag är inte förvånad, jag vet vilken potential området har.

Süleyman Esen tycker sig uppfatta en generellt negativ bild av området, något som många fått av rubrikerna i media. En bild han nu vill hjälpa till att byta ut.

– Det är nära till bussar och tunnelbana, butiker och all tänkbar service, men också natur- och grönområden. Att ha Järvafältet intill är helt fantastiskt bara det.

ANNONS

Vad betyder det för Rinkeby att fler flyttar in?

– Målgruppen är ju främst ungdomar, och det är kul att de vill flytta in. det är ett lyft för Rinkeby. Tidigare har det varit lite av ett bortglömt område, men det här kan göra att folk får upp ögonen och märker att det också byggs nytt även här.

ANNONS