Skrotad byggplan aktuell trots kritik

Hyresgästföreningen tycker att Tornet har för bråttom när man nu återupptar byggplanerna på Risinge-plan.

Lokaltidningen Mitt i kunde för två veckor sedan berätta att fastighetsbolaget Tornets byggplaner, som i våras stoppades, nu är aktuella igen.

Byggplanerna lades på is på grund av konflikter mellan hyresgäster och hyresvärd som i sin tur ledde till dels fredliga protester, dels skadegörelse genom bilbränder.

Tornets vd Göran Wendel berättade för två veckor sedan att dialogen med de boende vid Risingeplan nu var så pass bra att det ansågs lägligt att ta upp planerna igen.

Men den åsikten delar inte Hyresgästföreningens verksamhetsutvecklare Johan Flyckt.

– Jag blev lite förvånad när jag hörde att planerna redan är aktuella igen, min uppfattning är att Tornet har för bråttom. Sprickan mellan hyresvärd och hyresgäster har varit stor och det är inte något som man löser med en quick-fix över sommaren.

Under hösten har Hyresgästföreningen knackat dörr på Risingeplan för att inspektera lägenheternas skick och för att informera sig om hyresgästernas förtroende för dem och Tornet.

– Både vi i Hyresgästföreningen och Tornet har mycket kvar att göra för att bygga upp förtroendet med hyresgästerna, säger han.

Tornet planerar att i samband med kommande byggplaner riva fyra trevåningshus mot Nydalsparken.

– Det är alltid känsligt när det gäller att riva hus, det är människors hem. Det känns tungt, säger Johan Flyckt.

Om cirka tre veckor planerar Hyresgästföreningen ett möte med hyresgästerna för att samla in deras åsikter.