ANNONS

Falsk polis skulle ”provköra” – stal lyxbil

Mannen siktade in sig på dyra bilar.
Mannen siktade in sig på dyra bilar.
En Solnabo får fängelse för flera stölder och bedrägerier.
Han stämde träff med bilförsäljare som lät honom provköra – då försvann han med bilarna.
ANNONS

En Solnabo döms för en rad stölder, häleri och bedrägerier. Ofta började det med att han svarade på en Blocketannons om en lyxig bil i Stockholmsområdet. Han stämde träff med bilägaren och sa att han skulle provköra åket. Körde iväg – och kom aldrig tillbaka.

Han uppgav flera olika identiteter, vid ett tillfälle sa han att han var polis och mötte sitt offer iförd öronsnäcka och ”tjänstevapen”, vilket senare visade sig vara ett tomt hölster. Detta för att inge förtroende. Bilförsäljaren insåg att han blivit lurad, men för sent.

Värde upp till 700 000

En annan gång hotade Solnabon säljaren innan han drog iväg med dennes bil. En tredje gång var det en kvinna med ett litet barn som fick se familjens utannonserade bil åka iväg, för att inte återvända.

De stulna bilarna var värda mellan 270 000 och 700 000 kronor. Mannen parkerade dem på olika ställen i Solna – på en parkering i Bergshamra och vid sin bostad – och bytte ut registreringsskyltarna.

Polisen hittade flera bilar vid en husrannsakan hos honom. Han erkänner ett flertal stölder. Mannen döms på 14 punkter och förutom stölder även för häleri, märkesförfalskning och för en misshandel.

Då hade han hittat ett guldarmband på Blocket och som vanligt stämt träff med försäljaren. Han provade armbandet, sen sprang han från platsen. När försäljaren hann ikapp sparkade han omkull henne. Kvinnan började blöda och förlorade medvetandet.

Sambon hjälpte till

Mannen får fängelse i ett år och nio månader. Han ska också betala ett rejält skadestånd till de personer han lurat.

Solnabons sambo och hennes pappa döms samtidigt för att ha stöttat mannens brottslighet, bland annat har de kört hans bilar och lånat ut telefoner. Båda får skyddstillsyn.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.