Skulle spela fotboll – blev misshandlade

16-åringen var arg och ville få utlopp för sin ilska. Helt oprovocerat stormade han fram till en 18-åring på Hägerstens bollplan och knuffade omkull honom. 16-åringens kompisar slöt upp och började sparka på den liggande mannen.

18-åringens jämnårige kamrat försökte stoppa misshandeln, men blev då själv sparkad och slagen av samma gäng.

Den grova misshandeln inträffade i höstas vid Hägerstens bollplan på Personnevägen.

18-åringen och hans kompisar var på den stora planen för att spela fotboll. På den mindre planen intill fanns 16-åringen och flera kompisar till honom.

16-åringen har inte kunnat förklara varför han gick till attack, bara att han kände en stark ilska som han riktade mot den för honom okände 18-åringen.

Både 18-åringen och hans kamrat fick ta emot slag och sparkar mot kroppen, huvudet och i ansiktet. Ytterligare en man, en 23-åring, blev misshandlad av gänget och hade blåmärken och svullnader efteråt.

Polis och ambulans tillkallades och körde en av 18-åringarna till sjukhus. Samtliga klarade sig dock undan med lindriga skador.

Även om omständigheterna var kaotiska så anser Södertörns tingsrätt att det är bevisat att 16-åringen gjort sig skyldig till grov misshandel. Själv hävdade han att han visserligen knuffat omkull 18-åringen men att han sedan bara tittat på. Vilka hans medkumpaner var är dock oklart.

Nu har 16-åringen dömts till ungdomsvård för grov misshandel och olaga hot. Han ska även betala närmare 47 000 kronor i skadestånd till offren.

18-åringen och hans kompisar var på den stora planen för att spela fotboll.