ANNONS

Skutans gård räddas. Intas av minihästar

Melissa Wester (t v) och Adéle Kelly (till höger) är några av ungdomarna på Skutans gård. Nu är det klart att gården räddas av Linda Pettersson. Arkivfoto: Sara Kroon
Melissa Wester (t v) och Adéle Kelly (till höger) är några av ungdomarna på Skutans gård. Nu är det klart att gården räddas av Linda Pettersson. Arkivfoto: Sara Kroon
Skutans gårds olycka blev Linda "Ministars" Petterssons lycka.

Efter föreningen Skutans gårds konkurs tar nu hästartisten Linda Pettersson, känd för sina världsunika minihästar, över.
ANNONS

Haningebon Linda Pettersson, 35, blev rikskänd med sin hästcirkus Linda and the ministars. Hon har i flera år haft cirkus och fritidsgård med sina minihästar, utnämnda till världens minsta, i sin verksamhet. En av dem gör reklamuppdrag, och nu kommer alla flytta med Linda Pettersson till Skutan efter årsskiftet.

– Jag är glad och hedrad över att ha fått det stora förtroendet. Jag är ödmjuk inför uppdraget, och ska göra allt jag kan för en ljus framtid. Att vi skapar ett Skutan där alla är välkomna och där det finns något för alla. Jag vill önska alla hjärtligt välkomna, säger Linda Pettersson.

Föreningen Skutans gård, som huserat på Skutans i flera år, har dragits med ekonomiska problem och begärde sig själva i konkurs tidigare i höstas.

2013 tvingades Linda Pettersson flytta minihästarna och sina andra smådjur från föräldragården i Tungelsta. 900 namnunderskrifter lämnades in för att få kommunen att hjälpa till att hitta en gård, men det fanns inga tillgängliga. Den senaste tiden har Linda jobbat med sin ridskola vid Berga naturbruksgymnasium.

– Skutans gård är en viktig och omtyckt del av Haninges fritidsutbud. Vi är glada att vi snabbt kunde hitta en ny aktör med god erfarenhet som vill vidareutveckla verksamheten, säger Mehmet Coksürer (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Haninge.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.