ANNONS

Skylt plockas bort från krog: ”Det såg ut som hakkorsflaggan”

Likt eller ej?
Likt eller ej?
Bobby Cyrus blev illa till mods när han skulle äta hamburgare med familjen i Mall of Scandinavia. Anledningen: bordsflaggan såg ut som nazisternas hakkorsflagga.
ANNONS

Bobby Cyrus trodde inte sina ögon när han besökte Bar Burger Café i Mall of Scandinavia i veckan. Den lilla bordsflaggan som familjen fick i väntan på att maten skulle bli klar var röd med en vit rund ring i mitten. I ringen fanns stora svarta siffror.

– Det såg ut som hakkorsflaggan! Hur tänkte de? Jag har flera äldre släktingar som stred mot nazisterna under kriget, och jag tycker att det är minst sagt obetänksamt att göra så här. Andra personer kan ju ha ännu värre ärr från kriget, från Förintelsen till exempel.

Att flaggan syntes i just Mall of Scandinavia är extra allvarligt, menar han.

– Det är ju ett ställe med en påtagligt stor grupp kunder som är andra generationens invandrare, säger han.

Han tycker att det är konstigt att flaggan kunnat slinka igenom.

– Det är säkert inte gjort med illvilja, men man borde ha sett likheten. Har man sett någon krigsfilm så vet man att det är en nazistflagga.

När Bobby tog kontakt med personalen möttes han av oförstående.

– De fattade inte riktigt, utan trodde att jag bara gjorde mig dum.

När Lokaltidningen Mitt i ringer upp en av delägarna till restaurangen, krogkungen Peter Nordin, säger han sig inte känna till flaggan. Efter att ha fått se bilder ringer han snabbt tillbaka.

ANNONS

– Jag vet inte var den kommer ifrån, vi ska inte ha sådana bordsflaggor där. Det är någon som tagit ett initiativ och köpt in dessa.

Att restaurangpersonalen inte såg likheten eller kände igen hakkorsflaggan gör honom ledsen.

– Har man läst någon historia och om mänsklig tragedi så kan man relatera till det på en hundradels sekund. Det är klumpigt dumt och de ska bort. Flaggorna ryker på en gång, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.