Välj ditt område
Så här såg det ut på Strandvägen förra sommaren.
Så här såg det ut på Strandvägen förra sommaren.

Skyltar ska få bort campare från Strandvägen

Nyheter Många övernattar i sina husbilar på Stockholms parkeringar utan att veta om att det är förbjudet, rapporterar P4 Stockholm. Nu har skyltar satts upp på Strandvägen för att minska risken för missförstånd.

Förra sommaren rapporterade Mitt i om att många campar i sina husbilar på Strandvägskajen trots att det är förbjudet.

– Jag tror inte turisterna gör det med illvilja utan att det inte framgår att man inte får campa där, sa Johan Macéus på trafikkontoret då.

Nu har trafikkontoret satt upp skyltar med texten ”camping förbjuden” för att det inte ska råda någon otydlighet om vad som gäller, rapporterar Sveriges Radio Stockholm.

– Om det blir ett större problem med olovlig camping än vad som redan är fallet får vi kanske se över situationen och fylla på med fler skyltar. Samtidigt vill vi att turisterna ska känna sig välkomna, säger Karin Hebel, chef på trafikkontoret, till P4 Stockholm.

En ny detaljplan för Strandvägskajen är just nu ute på samråd. I planförslaget står det att uppställningsparkeringen, med runt 100 parkeringsplatser, inverkar negativt på stadsbilden. ”På lång sikt ser staden positiv på att befintlig uppställningsparkering ersätts med en öppen plats som gestaltas för rekreativa och sociala aktiviteter”.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Lyxlägenheter och finkrog i ny skrapa

Morgonkollen

Man knivhuggen till döds i Jordbro

inbrott Solna
Brott

Anmälda inbrott: 30 procent fler på ett år

Nyheter

Bilist körde rakt in i villaträdgård

Nyheter

Sittstrejken på Medis får förlängt tillstånd

Brott

Äldre man saknar körkort – kör bil varje dag