Skyltar ska få bort campare från Strandvägen

Så här såg det ut på Strandvägen förra sommaren.
Så här såg det ut på Strandvägen förra sommaren.
Många övernattar i sina husbilar på Stockholms parkeringar utan att veta om att det är förbjudet, rapporterar P4 Stockholm. Nu har skyltar satts upp på Strandvägen för att minska risken för missförstånd.

Förra sommaren rapporterade Mitt i om att många campar i sina husbilar på Strandvägskajen trots att det är förbjudet.

– Jag tror inte turisterna gör det med illvilja utan att det inte framgår att man inte får campa där, sa Johan Macéus på trafikkontoret då.

Nu har trafikkontoret satt upp skyltar med texten ”camping förbjuden” för att det inte ska råda någon otydlighet om vad som gäller, rapporterar Sveriges Radio Stockholm.

– Om det blir ett större problem med olovlig camping än vad som redan är fallet får vi kanske se över situationen och fylla på med fler skyltar. Samtidigt vill vi att turisterna ska känna sig välkomna, säger Karin Hebel, chef på trafikkontoret, till P4 Stockholm.

En ny detaljplan för Strandvägskajen är just nu ute på samråd. I planförslaget står det att uppställningsparkeringen, med runt 100 parkeringsplatser, inverkar negativt på stadsbilden. ”På lång sikt ser staden positiv på att befintlig uppställningsparkering ersätts med en öppen plats som gestaltas för rekreativa och sociala aktiviteter”.