ANNONS

Skyltfönster nedkletade med ägg

I helgen fick klädaffärren Way out Tezz och frisören Studio N sina skyltfönster nedsmetade med ägg.

Marie-Therese Persson som driver Way out Tezz har också fått sin bil - som stod parkerad på ett helt annat ställe i Strand - nedkletad.
ANNONS

I vintras utsattes flera husägare, men också Strandskolan för äggbombning. Nu tycks äggkastare åter vara i farten. I helgen drabbades både en klädaffär och en frisör på Strandtorget.

Marie Therese Persson som driver klädaffären är orolig för att det skulle kunna vara något mot henne personligen – att de som kastat äggen skulle kunna ha andra motiv än att roa sig på andras bekostnad. Detta eftersom hennes bil som stod parkerad utanför hennes hus också fått ägg på sig.

– Jag vet ju inte, men tänk om det har att göra med att mitt företag skänker pengar till människor på flykt, eller att min man är från Chile, säger hon.

Marie-Therese Persson har polisanmält äggkastningen. Polisen Claes Stjernström som arbetar med brottsförebyggande frågor i Tyresö gissar dock att äggkastningen förmodligen startat för att Halloween närmar sig.

– Det är den tiden nu och en massa ungdomar bunkrar upp med ägg. Det är en massa amerikanska tonårsserier på tv som ungdomarna hämtar inspiration ifrån.

Finns det något som ni på polisen kan göra åt det?

– Ja, vi kan ju öka vår närvaro och informera på föräldravandringarna. I veckan ska jag också ut och prata med massor av skolelever om regler och ansvar, säger han.

Ska ni öka er närvaro i Strand?

– Jag har inte hunnit titta på anmälningarna än och vi är mitt uppe i en omorganisation där vi hänger lite i luften. Vi har precis fått en kommunpolis och när den nya organisationen träder i kraft den 26 oktober är det upp till den att sätta in de verktyg som behövs, säger han.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.