ANNONS

Skypeträffar och fikaringar för Sollentunas seniorer

Liselotte Almgren, ab solom
Liselotte Almgren, aktivitetssamordnare på Helenelundsgården och Norrvikens Seniorträff, ansvarar för Soloms nya senioraktiviteter.
Seniorträffarna i Sollentuna har varit stängda sedan mitten av mars men nu utökas utbudet av sociala aktiviteter för de som är 65+.
Som komplement till stödtelefonen Seniorlinjen i Sollentuna erbjuder Solom även digitala träffar via Skype och fikaträffar på telefon, så kallade fikaringar.
ANNONS

– Önskan om social gemenskap är stor och många vill hålla kontakten med varandra men de vet inte hur de kan göra det på ett säkert sätt i grupp. Våra nya aktiviteter ger möjlighet att gå på seniorträff igen, men i digital form, berättar Eva Berggren, affärsområdeschef på kommunens eget vård- och omsorgsbolag AB Solom.

Eva Berggren

Eva Berggren, affärsområdeschef på AB Solom. Foto: Thomas Carlgren

Frågesport och lunchträff

De digitala träffarna består av frågesport och lunchträff via Skype. Det är Liselotte Almgren som i vanliga fall arbetar på Helenelundsgården och Norrvikens Seniorträff som ansvarar för aktiviteterna.

Liselotte Almgren, ab solom

”Med Skype kan vi se varandra”, säger aktivitetssamordnare Liselotte Almgren. Foto: AB Solom

– Att kunna äta lunch tillsammans med gamla gänget igen har många längtat efter och med Skype kan vi även se varandra vilket ger en extra dimension, säger hon.

Första fikaringen en succé

Utöver aktiviteterna på Skype erbjuds även fikaträffar på telefon, så kallade fikaringar, för de som har svårt med den digitala tekniken. Här använder deltagarna en gratis konferenstelefontjänst där de som är med i fikaringen kopplar upp sig med en kod.

– Första fikaringen vi hade var en succé. Det blev många härliga skratt med saknade vänner. Fikaringar är även något som deltagarna själva enkelt kan dra igång då tjänsten vi använder är kostnadsfri och väldigt lättanvänd, säger Liselott Almgren.

ANNONS

Anmälan via mejl eller telefon

Anmälan till senioraktiviteterna görs via mail till senioraktivitet@solom.se eller telefon 08-128 240 20 måndag–torsdag klockan 8–9.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.