Skyttedal dissar elcyklar

sara_skyttedal
Sara Skyttedal kommer till Djursholms slott
KD:s affischnamn Sara Skyttedal tycker det är tramsigt med elcyklar och väljer sportbil när hon reser runt och jagar röster. Imorgon besöker hon Danderyd – kommunen där elcykelbidraget nyttjas mest i Stockholms län.

Förra veckan berättade Mitt att Danderyd är den kommun i Stockholms län där flest andel invånare nyttjar det statliga elcykelbidraget.

Finansmarknads- och konusmentministern Per Bolund (MP) gav kommunen en eloge för detta.

Men  Sara Skyttedal, kommunalråd i Linköping,  är förmodligen inte lika imponerad.

– Elcyklar är tramsigt. Och vi måste satsa på ett samhälle där bilen faktiskt får plats. Dessutom är den här lilla pärlan väldigt miljövänlig, säger Sara Skyttedal i en artikel i Corren apropå att hon åker runt och raggar röster i en sportbil nu i valspurten.

Imorgon, onsdag, besöker hon Kristdemokraterna i Danderyd som bjudit in allmänheten till en politisk diskussion på Djursholms slott. Eventet är ett stopp på partiets valturné som fått en del kritik på grund av den andre parten i diskussionen är Bert Karlsson som tidigare företrädde Ny demokrati..

– Vi skulle egentligen haft Ebba Busch Thor och Bert, alltså samma event som de turnerat med, men dels är Sara otroligt populär i Danderyd och Ebba har andra saker för sig de här sista veckorna skriver vice ordförande och valledare i Danderyd, Joachim Grahm (KD), i ett mejl till Mitt i.