ANNONS

SL-kortet höjs och zonsystemet försvinner

Zonsystemet försvinner och priset på SL-kortet höjs en gång om året. Det blir resultatet av en överenskommelse mellan alliansen och Miljöpartiet i landstinget.
ANNONS

Förra veckan gick Socialdemokraterna i landstinget ut i media och berättade att de ville förhandla med Moderaterna om den framtida finansieringen av Stockholms kollektivtrafik. Men förhandlingarna bröt samman på bara två dagarna.

Nu presenterar i stället alla allianspartier tillsammans Miljöpartiet en ny överenskommelse om kollektivtrafiken som tillsammans med den övriga majoriteten alltså kommer att få majoritet i landstinget.

Den största nyheten är att priset på SL-kortet först höjs med 40 kronor till årsskiftet 2016/2017 och sedan årligen höjs med 3,3 procent under 2018 och 2019. Om tre år kostar alltså kortet 885 kronor.

Dessutom försvinner zonsystemet i kollektivtrafiken till 2017 för enstaka resor. Här höjs också priserna. Mer detaljer om det kan du läsa här.

I övrigt har man kommit överens om att tvärbanan till Kista ska börja byggas 2017. Man bestämmer också att utbyggnaden av Roslagsbanan fullföljs.

M:s och MP:s överenskommelse gäller fram till och med budgeten för 2019.

– Det har handlat om att söka varandra bortom gamla konflikter och hitta bra lösningar för de som bor och verkar i regionen, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.