ANNONS

SL slutar köra buss för äldre i februari

ANNONS

En av de två närtrafikbussar som kör äldre i Bromma tas bort. Bussen, som ska vara ett alternativ till traditionell färdtjänst, började gå för drygt ett år sedan men har i dag för få resenärer, enligt SL.

– Det är så klart tråkigt för dem som åker med bussen men vi har begränsade resurser och måste prioritera. Behovet av den här typen av busslinjer är större på andra håll i länet, säger SL:s pressansvarige Jesper Pettersson.

Den 1 februari försvinner bussen som äldre har kunnat ringa och beställa när de har behövt resa inom området. Bussen som tas ur trafik har kört i Alvik, Äppelviken, Ålsten, Riksby och till Brommaplan.

Lena Hedqvist sitter i styrelsen för SPF i Bromma och är kritisk till att bussen inte får vara kvar.

– Om bussen har haft få resenärer så beror det på att människor inte känner till att den finns. De har varit dåliga på att göra reklam för den, säger hon.

Men Jesper Petterson tycker att SL har informerat tillräckligt om bussen.

– Vi skickade ut ett brev till alla boende i området när linjen startades, säger han och menar att bussens resenärer nu får återgå till sina gamla resvanor.

Ett råd som Lena Hedqvist inte ger mycket för. Det går inte att jämföra närbussen med den vanliga busstrafiken, menar hon.

– För en del är närbussen enda möjligheten att ta sig fram. Äldre som är skrangliga i benen och har svårt med balansen stannar hellre hemma än åker med en vanlig buss, säger Lena Hedqvist.

ANNONS

För en del är närbussen enda möjligheten att ta sig fram.Lena Hedqvist SPF Bromma